Alles wat je nodig hebt om een succesvol monitoring initiatief op te bouwen

Leer om een effectief monitoring initiatief op te zetten, op een praktische en ‘to the point’ manier.

En krijg urgentie en aandacht voor de klimaat, milieu en water problemen in jouw omgeving.

Video Poster Image

Monitor4Impact e-course

€95

In 1 keer klaar

  • Onbeperkt toegang
  • Volg de cursus wanneer het jou uitkomt
  • 5 verschillende modules
  • Inclusief bonus materiaal

Hij is bijna af!

Schrijf je alvast in, en ontvang een update zodat je direct kan beginnen.

Het is moeilijk toe te kijken, en er lijkt weinig te gebeuren om de omgeving te beschermen. 

Of het nu de slechte luchtkwaliteit, het plastic afval of de vervuiling van de sloten en grachten bij je in de buurt zijn, er moet iets gedaan worden en daar wil jij aan bijdragen.

Maar…

  • Je hebt geen idee hoe jij hier iets aan moet doen in je eentje, vooral als er verder zo weinig mensen zijn die het wat lijkt te schelen. “Waar moet ik beginnen?” en “Is het niet dweilen met de kraan open?”
  • Je denkt wel te weten hoe je moet beginnen, maar bent bang dat je niet genoeg (technische of wetenschappelijke) kennis hebt om het te kunnen uitvoeren.
  • Je weet dat het begint door het probleem onder de aandacht te brengen, te zorgen dat niet alleen jij dat kleine groepje anderen het een urgent probleem vinden, maar ook de overheid, dat bedrijf of de hele wijk. Maar hoe krijg je die aandacht en urgentie? Je bent overweldigd door alle mogelijkheden en nieuwe dingen die je moet leren.
  • Je ziet het wel steeds vaker voorbijkomen, van die monitoring initiatieven, maar wat bereiken die nou uiteindelijk echt?
  • Ik kan vast ook wel aandacht en urgentie verkrijgen zonder te monitoren. Er is immers toch al genoeg overweldigend bewijs?

Als jij deze vragen al eens aan jezelf hebt gesteld, en je hierdoor twijfelt of deze cursus wel echt een goed idee is voor jou, lees dan eerst nog eens ons gratis e-book. 

Download het e-book

Blijf jij staan toekijken terwijl het probleem alleen maar erger wordt? Of zet jij een monitoring initiatief op, zodat je kan bewijzen dat er goede redenen zijn om het probleem aan te pakken? 

Als je besluit dat te doen, dan ben jij over een jaar mogelijk hier:

Je hebt, al dan niet samen met anderen, een monitoring initiatief opgezet dat nu langzaam maar zeker onthult EN onontkoombaar blootlegt wat jij allang wist. Namelijk, dat er stelselmatig vervuiling, ondermaats onderhoud of […] plaatsvindt die over de perken gaat, vaak simpelweg omdat we het niet belangrijk vinden omdat we het niet weten.  

Met dit monitoring initiatief betrek je veel omwonenden, soms ook kinderen, die je motiveert om ook hun steentje bij te dragen door te helpen het probleem in kaart te brengen. Je hebt niet alleen bevestigd wat eigenlijk al bekend was, maar ook dat dit geld voor jou omgeving, en door het samen te monitoren heb je ook duidelijk een grotere stem.

Je wordt door verschillende media en organisaties gevraagd het verhaal achter het monitoring initiatief te delen, en na verloop van tijd bereik je daarmee ook de oren van degenen die ertoe doen, die mogelijk de macht hebben om het tij te keren.

Wat je krijgt

In de Monitor4Impact cursus volgen we 5 verschillende modules. Elke module gaat een stap verder in het ontwerpen en uitvoeren van het monitoring initiatief. De cursus geeft je een stap voor stap begeleiding voor de basis die nodig is om niet alleen maar een kwalitatief goede monitoring te starten, maar neemt je ook al mee in hoe je die informatie moet laten zien, delen en gebruiken om jou doelen te behalen. 

 

Unlimmited toegang

Heb je de online cursus eenmaal aangeschaft, dan heb je voor altijd toegang tot de cursus. Je kan het dus lekker in je eigen tempo volgen.

160 min aan video & audio materiaal

Je krijgt waar voor je geld, met in elke les instructievideos, audio bestanden, templates om mee te werken en een verscheidenheid aan bonusmateriaal.

Les van een expert

Deze cursus is gebasseerd op jaren van zelf uitproberen, leren, vallen en weer op staan, en bevat dus ook allerlei handige en praktische tips en tricks.

Waarom deze cursus en wie ben ik om hem te geven?

Het advies geven hoe je kan monitoren met behulp van een grotere groep inwoners, burgers, vrijwilligers of schoolkinderen doe ik nu al een hele tijd. Onder andere samen met het WaterLab of met mijn bedrijf PULSAQUA. Mocht je daar meer over willen weten, klik dan op de button. 

Echter, na 5 jaar in deze branche te werken, besef ik dat er bijna nooit echt tijd is om mensen zoals jij, en vaak zonder een groot budget, echt goed te helpen, terwijl ik dit wel heel graag doe!

Ik denk namelijk dat lokale initiatieven een veel grotere impact kunnen hebben op milieu, klimaat en water problemen om ons heen.

En toen dacht ik, er zijn vast en zeker wel andere cursussen die ik aan hen kan aanbevelen. Maar na zelf wat te zoeken kom ik erachter dat hier bizar weinig voor is. Er zijn zeker wel wat zogenaamde toolboxen, en MOOCS (massive open online course), maar die zijn ofwel slecht, ofwel onvolledig, ofwel alleen maar gericht op wetenschappers en studenten.

Dus ik besefte me dat als ik jullie toch wil helpen, ik het over een andere boeg moest gooien. Vandaar dat ik begon met Science Citizens, en ik de Monitor4Impact Methode ontwikkelde. Simpel gezegd, duidelijke stappen die je eigenlijk altijd moet volgen om tot een monitoring initiatief te komen en daar iets mee te bereiken. In de cursus met dezelfde naam geef ik die basisstappen aan jou door.

Lees meer over Sandra