Hi Science Citizen,

Welkom bij deze Podcast!

Ik ben Sandra, en ik wil graag mijn bevindingen, ervaringen en filosofie over Citizen Science met jullie delen. Ik doe dit in het Engels, zodat ik ook met buitenlandse gasten kan spreken en verder ga dan alleen de Nederlandse ervaringen en mogelijkheden in het veld van Citizen Science. 

Volg de PodCast op Spotify of Podbean. Elke eerste woensdag van de maand komt een nieuwe aflevering uit. 

Volg de Podcast hier via Spotify!
Luister naar de podcast afleveringen tijdens je kopje koffie, je reis naar huis of werk, of wanneer je de afwas doet

Tijd om te ontspannen, te luisteren en wellicht ook nog wat te leren!

Welkom bij de Science Citizens podcast. Mijn naam is Sandra de Vries, en dit is de podcast voor de citizen science enthousiasteling EN voor de criticus! Met deze podcast neem ik je mee op een reis langs onderwerpen zoals natuur-en milieuwetenschappen, gesprekken met inwoners, en de geheimen van Citizen Science.

In deze podcast besteed ik aandacht aan de filosofische, ethische, en soms controversiële aspecten van Citizen Science, terwijl ik ook de potentie van Citizen Science in milieuwetenschappen probeer uit te lichten. Daarnaast bespreek ik de verschillende hulpmiddelen die beschikbar zijn voor Citizen Scientists. Dit doe ik allemaal door met experts te spreken, onderzoeksprojecten van Citizen Scientists te bezoeken, en de grenzen van dit gebied te ontdekken. Luister naar de podcast en ga mee op deze reis!

Wil je zelf een monitoring initiatief starten als citizen scientist? 

Start dan direct de Monitor4Impact e-course.

Naar de e-course

Ay Ling Thung

Samen met Sandra heb ik gewerkt aan het Drinkable Rivers initiatief tijdens het ‘Alle Scholen Verzamelen’ evenement. Het was een super leuke, enthousiaste, educatieve, en inspirerende ervaring. Sandra heeft een hart voor de natuur, waterkwaliteit, Citizen Science en ondernemerschap. En… ze maakt ook hele goede podcasts!

Anna Berti Suman

Als ik mijn hond ga uitlaten, luister ik graag naar de Science Citizens Podcast. Het is een lekker ontspannen manier om geïnformeerd te worden en te blijven. En ik vind het Flamenco gitaarspel in de podcast echt heel leuk! Blijkbaar heeft ze één van haar vriendinnen opgenomen toen ze iets op haar gitaar speelde. Dit heeft mij geïnspireerd om iets vergelijkbaars te doen voor mijn eigen podcast!